Geschiedenis

Mountains in Wiemeringhausen during the summer with the village on the background

Geschiedenis van Wiemering
hausen

Wiemeringhausen is een klein dorp in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. Het ligt in het district Soest, ongeveer 15 kilometer ten oosten van de stad Lippstadt. Wiemeringhausen heeft een lange geschiedenis, die teruggaat tot de middeleeuwen. De naam "Wiemeringhausen" duikt voor het eerst op in akten in het jaar 1345, toen het in een document van de abdij van Werl vermeld werd als "Wimerinchusen". Aangenomen wordt dat de naam is afgeleid van de oude Germaanse woorden "wimer", dat "nederzetting" betekent, en "ing", dat "volk" betekent. Het dorp werd voor het eerst als parochie vermeld in 1553, toen het deel uitmaakte van het hertogdom Westfalen. Later werd het in 1810 onderdeel van de Pruisische provincie Westfalen. In de 19e eeuw maakte het dorp een periode van groei door: de bevolking steeg van 673 inwoners in 1820 tot 1.087 inwoners in 1900. In de 20e eeuw bleef Wiemeringhausen een klein plattelandsdorp, hoewel het tijdens de Tweede Wereldoorlog zwaar beschadigd werd. Na de oorlog werd het dorp herbouwd en tegenwoordig is het een populaire bestemming voor bezoekers uit heel Duitsland en daarbuiten.

Haus Bornstein

Haus Bornstein was een in het begin van de jaren 1900 in Duitsland gevestigde timmerfabriek. Het bedrijf was gespecialiseerd in de productie van schrijnwerkonderdelen en houtproducten, zoals deuren, ramen, trappen en ander schrijnwerk. Het bedrijf stond bekend om zijn kwaliteitsproducten en het vakmanschap van zijn personeel, dat traditionele methoden gebruikte om hoogwaardige schrijnwerkonderdelen te maken. 

 

Haus Bornstein stond bekend om zijn aandacht voor detail en toewijding aan de klantenservice, waardoor het een van de toonaangevende timmerbedrijven in de regio was. De timmerfabriek was actief tot het einde van de jaren 1950, toen het gedwongen werd te sluiten vanwege veranderende economische omstandigheden. Haus Bornstein was een gerespecteerd timmerbedrijf dat waardevolle diensten verleende aan klanten in Duitsland en daarbuiten.

Dining table with fruits and a open fireplace in de back

De SPA stad

Olsberg is een historisch kuuroord in het district Hochsauerland in Noordrijn-Westfalen, Duitsland. Het heeft een lange en rijke geschiedenis, die teruggaat tot de 12e eeuw, toen het als een klein dorp werd gesticht. Door de eeuwen heen heeft de stad veel veranderingen ondergaan en heeft het een indrukwekkende reeks historische gebouwen en monumenten herbergt.

 

Vandaag de dag staat Olsberg bekend om zijn prachtige landschappen, zijn rijke culturele erfgoed en zijn therapeutische kuuroorden. Er zijn verschillende kuuroorden in de stad die een breed scala aan behandelingen aanbieden, van traditionele kuurbehandelingen zoals modderbaden en sauna tot moderne therapieën zoals hydrotherapie. De stad heeft ook verschillende musea, galeries en historische gebouwen, zoals het oude stadhuis en de barokke kerk van Sint-Maria.

De stad is een populaire bestemming voor vakantiegangers, die komen genieten van de frisse berglucht en het prachtige uitzicht op het omringende landschap. De stad biedt ook een scala aan buitenactiviteiten, van wandelen en fietsen tot skiën en snowboarden. Olsberg is een geweldige plek om te bezoeken voor een ontspannende vakantie of een romantisch uitje.